ELMATIC SYSTEMS

Solutii pentru industrie

Bine ati venit!

Automatizari industriale

SCADA

Tablouri electrice

Cursuri PLC, HMI

Proiecte, Solutii

MAGAZIN PRODUSE
Pagina start
COMPONENTE AUTOMATIZARI
COMPONENTE ELECTRICE
Tablouri electrice
APLICATII - PROIECTE
Cursuri formare Automatisti
CURSURI PLC, HMI
Contact
Cursuri
Cursuri formare automatisti: - programare PLC, HMI.
Detalii...

APLICATII

 • Automatizari grupuri de pompare
 • Automatizare statii de epurare a apei
 • Automatizari pentru industria alimentara: linii de imbuteliere
 • Automatizari pentru linii de etichetare produse, linii dozare bauturi
 • Automatizare masina fier forjat hidraulica (indoire, stantare)
 • Automatizare sisteme de stantare taiere si prese hidraulice
 • Automatizari pentru masini de prelucrare a metalelor, confectii metalice
 • Automatizari de la distanta bazat pe control si comunicatie cu modem GSM / GPRS
 • Automatizari in domeniul media (publicitate)
 • Aplicatii SCADA pentru monitorizare si control statii beton
 • Aplicatie SCADA in domeniul farmaceutic pentru liofilizare
 • TABLOURI electrice distributie: alimentare consumatori (motoare), iluminat, prize


Automatizare realizata pentru o statie de epurare: consta in tabloul electric pentru alimentarea consumatorilor (pompe, echipamente dozare, aparatura de instrumentatie, mixere, DAF,etc), ce contine si partea de comanda, control si monitorizare pentru intreaga instalatie, parametrii de process, alarme, semnalizari, etc. Controlul instalatiei se realizeaza cu PLC-uri de ultima generatie dotatea cu card CF pentru memorarea valorilor de proces, interfata grafica cu utilizatorul SCADA, cu posibilitate de comunicatie la distanta. Pentru aplicatiile mai complexe, optional automatizarea include si semnalizari la distanta prin GSM/GPRS (parametrii critici, avarii, semnalizari, etc). Partea de masura este compusa din PH-metre, debit-metre, senzori de nivel, care sunt integrate in sistemul de automatizare, si a caror date intra in procesul de control pentru tratarea/epurarea apei.

 Automatizarea unui grup de pompare 4 pompe + 1 pompa de rezerva (11kW), consta in tabloul de comanda si control ce contine: un automat programabil pentru partea de control, interfata grafica HMI pentru afisarea si programarea parametrilor de lucru, precum si partea de instrumentatie, aparatura de masura si protectie pentru pompe, convertizor de frecventa pentru realizarea presiunii cerute. Automatul programabil PLC realizeaza gestionarea pornire/oprire numarului necesar de pompe, pentru realizarea presiunii precum si a turatiei pentru pompa controlata de convertizor. PLC-ul este cel ce face si selectarea pompei de rezerva in functie de numarul de ore de lucru per pompa. Protectiile actioneaza la depasire presiune ceruta, detecteaza lipsa presiune, defect pompe, lipsa apa. Tabloul de automatizare poate sa include optional si modem GSM/GPRS pentru controlul instalatiei de la distanta, semnalizare avarii,etc.Tablou automatizare presa hidraulica stantare/presare materiale. Automatizarea realizata cu automat programabil PLC si interfata grafica HMI, controleaza intreaga instalatie si modul de lucru. Operatorul prescrie numarul de piese, viteza liniei si distanta de stantare dintre doua piese, putand vizualiza pe interfata HMI: parametrii de lucru prescrisi, datele de process realizate, alarme sistem daca apar. Instalatia poate sa lucreze in mod automat si semiautomat.(cu implicarea partiala a operatorului). Linia este controlata de servodriver si convertizor frecventa, pentru partea de tragere material si motorul de comanda stantare.


Automatizare instalatie etichetare sticle. Instalatia este controlata de un automat programabil PLC-ului ce permite dirijarea sticlelor pe banda, in mod automat pentru aplicarea etichetelor (baza sticlei, gat sticla si marca sticla) din sertarele cu etichete. Sticlele venite pe banda sunt detectate inainte de intrarea in carusel. Automatizarea implica memorarea fiecarei locatii a cureselului ocupat de sticle si aplicarea pe fiecare sticla ce trece prin dreptul sertarului corespunzator (exista 3 sertare) a etichetei. Sticlele etichetate sunt eliberate pe banda de transport iesire catre impachetare. Sistemul dispune de protectii la blocarea sticlelor pe banda de transport catre carusel prin blocarea unei sticle, blocarea benzii de transport la iesire, cu sticle nepreluate.

Automatizari statii pompare si sisteme control de la distanta prin modemuri GSM/GPRS, si/sau modemuri Ethernet. Pentru astfel de aplicatii s-a folosit un automat programabil cu port comunicatie serial RS232 in tandem cu un modem GSM ce contine si functii GPRS. Aplicatia include comanda de la distanta cu ajutorul telefonului mobil precum si receptia de mesaje SMS pe mobil in cazul aparitiei de evenimente (actionare protectii consumatori, pornire/oprire consumatori vitali, atingerea nivelelor de avarie, etc). Comenzile sunt transmise de catre abonatul a carui numar telefonic este memorat in PLC sub forma de mesaje SMS. Aplicatia are o larga utilitate in majoritatea proceselor industriale si civile.Automatizare bazata pe control de la distanta prin GSM/GPRS Pentru astfel de aplicatii s-a folosit un automat programabil Mitsubishi cu port comunicatie serial RS232 in tandem cu un modem GSM ce contine si functii GPRS. Aplicatia include comanda de la distanta cu ajutorul telefonului mobil precum si receptia de mesaje SMS pe mobil in cazul aparitiei de evenimente (actionare protectii consumatori, pornire/oprire consumatori vitali, atingerea nivelelor de avarie, etc). Comenzile sunt transmise de catre abonatul a carui numar telefonic este memorat in PLC sub forma de mesaje SMS. Aplicatia are o larga utilitate in majoritatea proceselor industriale si civile.

Proiectare si executie tablou distributie alimentare echipamente (motoare, pompe, utilaje), prize, iluminat. Cutia metalica a tabloului este vopsita in camp electrostatic, realizat modular cu montanti de prindere a barelor de alimentare. Clemele si cablurile catre consumatori sunt prevazute in partea de jos al tabloului, alimentarea barelor prin partea de sus al tabloului.Realizare masina de procesat hartie igienica complet automatizata prin control bobina cu convertizor frecventa si unitate de metrare (masurare) la lungime prescrisa.Automatizare masina de procesat pungi cu lipire (sudare) dubla. Masina este multifunctionala permite o viteza de procesare reglabila si este controlata de doua servomotoare. Controlul instalatiei este realizat cu automat programabil si interfata grafica HMI si permite lipirea pe laterala, taierea si ambalarea pungilor in baloturi.Automatizare masina de imbuteliere cu actionare pneumatica a capetelor de umplere. Masina este realizata din trei parti: banda transportoare, partea de control imbuteliere, partea de indopuire (aplicare dopuri cu infiletare) si banda transportoare evecuare sticle cu sistem de aplicare etichete. Masina este controlata de un automat programabil ce controleaza intreaga masina, si permite umplerea automata pentru un numar de opt sticle simultan (cu controlul nivelului). Sistemul de indopuire si cel de etichetare este controlat de senzori tip fotocelul si permite aplicarea automata cu precizie a etichetelor.
PROIECTARE / EXECUTIE:

In conformitate cu cerintele clientului proiectam si executam masini automate de:

 • procesat, prelucrat, ambalat, imbuteliere, stantare, cuptoare industriale, etichetare, benzi transportoare, in domeniul prelucrarilor industriale, etc.
Produsele pot fi de serie sau productie unicat.
Va asteptam cu cereri si propuneri.

MAGAZIN PRODUSE
Copyright: SC ELMATIC SYSTEMS SRL
Tel.: 0722 855 195, Fax: 021 778 74 87, Email: office@elmatic-systems.ro